המפעל החדש של התעשייה האווירית באופקים יתמחה בטכנולוגיות ייחודיות ויהווה עוגן כלכלי ותעסוקתי יציב ויחזק את מערכת הביטחון הישראלית. יעסוק בתחומי הרכבת מעגלים אלקטרוניים בטכנולוגיית SMT, הלחמת רכיבי Through Hole בטכנולוגיית הלחמה סלקטיבית או ידנית, ביצוע הרכבות אלקטרומכניות מוכללות תוך עמידה בתקן צבאי ועוד.
צילום: דוברות עיריית אופקים
בתחילת השבוע (שני), 26.08.24, נפגש יו"ר התעשייה האווירית, עמיר פרץ יחד עם ראש העיר, איציק דנינו במפעל החדש של התעשייה האווירית באופקים, לקראת פתחתו הרשמית בעוד כחודש מהיום.
השניים סיירו וסקרו את המפעל יחד עם הצוות המקצועי לקראת פתיחתו. המפעל החדש צפוי לסייע בחיזוק ותרומה למערכת הביטחון הישראלית ויעסוק בתחומי הרכבת מעגלים אלקטרוניים בטכנולוגיית SMT, הלחמת רכיבי Through Hole בטכנולוגיית הלחמה סלקטיבית או ידנית, ביצוע הרכבות אלקטרומכניות מוכללות תוך עמידה בתקן צבאי, בדיקות חשמליות, ייצור רתמות חיווט תעופתי עבור מערכות אזרחיות וצבאיות תוך עמידה בתקנים הנדרשים, החלפת סגסוגת הלחמה לרכיבי BGA לשיפור אמינות הרכבה והחלפת ציפוי לרכיבי SMT לעמידה בתקן צבאי.
טקס פתיחת המפעל צפוי להתקיים כבר בחודש ספטמבר הקרוב ובימים אלו כבר מגויסים לעבודה בחברה רבים מתושבי אופקים בתפקידים שונים. בהמשך, יפתחו גיוסים למשרות נוספות בתחומי ההנדסה והייצור.
ראש העיר הודה לשותפיו להקמת המפעל בתעשייה האווירית ובראשם, יו"ר התעשייה, עמיר פרץ על האמונה באופקים ושיתוף הפעולה ובעיקר על הוכחת הרצינות והקמת המפעל תוף מספר חודשים ספורים.
ראש העיר, איציק דנינו: "אני נרגש לראות כיצד החלום יוצא לפועל ובעוד כחודש מהיום נגזור יחד את הסרט של המפעל הראשון מסוגו באופקים שיתמחה בטכנולוגיות ייחודיות ויהווה עוגן כלכלי ותעסוקתי יציב בעיר אופקים. תודה לשותפי לדרך, עמיר פרץ על האמונה בעיר, על ההשקעה ועל הרצינות שהפגין לנוכח לוחות הזמנים הקצרים. תודה נוספת לכל מי שעמל כדי שהפרויקט יעמוד על רגליו במהירות האפשרית. נמשיך לכוון ולמשוך מעסיקים איכותיים לאופקים שיסייעו בפיתוח התעשייה והתעסוקה בעיר".
יו״ר התעשייה האווירית עמיר פרץ: ״אני מברך על השותפות עם חברי ראש העיר יצחק דנינו שהולידה את המפעל עליו הכרזנו יחד זמן קצר לאחר ה-7 באוקטובר.
לא הבטחתי לנסות, הבטחתי שנצליח, והצלחנו. זהו צעד נוסף במדיניות התעשייה האווירית כחברה שבתוך עמה היא יושבת - הן בחיזוק בטחון ישראל, והן ביצרת תקוה לכל אזרחיה, ויצירת מנועי צמיחה בדרום, בצפון ובמרכז.
התעשיה האווירית היא שותפה מרכזית לחיזוק ביטחון ישראל, אך בהובלתי היא לא שוכחת את תפקידה ביצירת תקוה לכל אזרחי המדינה וחיזוק כלכלתה ומנופי הצמיחה של כל חבלי הארץ.
המפעל החדש שצפוי להעסיק כ-100 עובדים, בשלב הראשון הוא מעשה ציוני ראשון במעלה המבוסס על תפיסה כלכלית שמשרתת את צרכי התעשיה האוירית ונותנת לפריפריה תחושת חוסן בתקופה זו , מפעל זה הוא חלק מהתפיסה של בנית עוטף לעוטף בהיבט החברתי והכלכלי , אני מקווה שהקמתו תפתח את הדלת להקמת מפעלים טכנולוגיים נוספים אחרינו בצפון הנגב".."