|
|
|
|
|
על מניעה, סיכול ופענוח - השלכת פסולת בלתי חוקית והגנה על כספי הרשות
|
|
הרשויות המקומיות הפכו בשנים האחרונות לנותן השירות המוביל בחיי היומיום ולמוקד הקשר בין האזרח לגופים הממשלתיים
הרשויות המקומיות מתמודדות עם תופעות רבות, בהיבטים שונים בתחום הביטחון הלאומי ומניעת הפשיעה. לשם כך, הוקמו ברשויות המקומיות כוחות ייעודיים והושקעו משאבים רבים.
צילום: חברת אביר
אביר מספקת לרשויות המקומיות מענה מקצועי שמשלים ומשדרג את היכולות, משפר את השירות לאזרח וכן מסייע לשמור על כספי הרשות.
כחלק מהשירותים, שאביר מעניקה לרשויות, נוכל למנות: הדרכת כוחות הפיקוח, השיטור וכיתות הכוננות, פיקוח ובקרה על התקשרויות בתחומים השונים (בדגש על התקשרויות בתחום הביטחון). כמו כן, איתור מניעה ותיעוד של השלכת פסולת בלתי חוקית בשטח, איסוף מודיעין לטובת אכיפת חוקי עזר עירוניים וחקירות נזיקין.
השלכת פסולת בלתי חוקית
השלכה ושריפת פסולת בלתי חוקית, היא עבירה סביבתית חמורה, המאיימת על מערכות אקולוגיות, ועל בריאות הציבור ואיכות החיים.
ניסיוננו מלמד כי הפסולת המושלכת בשטחים שונים ולעיתים מוסתרים, ברחבי הרשות, היא בעיקר פסולת בניין.
במשך השנים, גילינו כי במידה וקיים פרויקט בנייה גדול בשטח העיר, גורמים שונים מנצלים את השטח הנמצא בהליך הפיתוח, כדי להשליך במקום את כל סוגי הפסולת. זאת מתוך ידיעה, כי הקבלן הזוכה/ הרשות המקומית מחויבים לפנות את הפסולת ע"מ להתקדם בפרויקט.
עלות פינוי הפסולת התייקרה משמעותית עקב הדרישות של המשרד לאיכות הסביבה והדרישה לטיפול ייעודי (כמו הטמנה).
איתור משליכי הפסולת הבלתי חוקית הפך מורכב עם השנים.
לאביר יכולות מקצועיות, מודיעיניות וטכנולוגיות גבוהות למיפוי איתור מעקב ותיעוד אחר שופכי הפסולת. בחלק מהמקרים מדובר בקבלנים העוסקים בשיפוצים ברחבי הרשות ולעיתים, כפי שנתקלנו בעבר, מדובר בתעשייה שלמה המנוהלת ע"י גופים פליליים העוסקים לכאורה בפינוי זבל לגיטימי, אותו הם שופכים באתרים פירטיים ברחבי הרשות.
צילום: חברת אביר
הגנה על כספי הרשות
הנכסים החשובים ביותר לרשות, הם משאביה הכלכליים וההשקעות אותן היא מבצעת בתחומה.
גורמים שונים, הבינו לאורך השנים, כי לרשות אין את הידע והאמצעים המספיקים, לנהל ולבקר את הליך ההתקשרות עם ספקיה, כך שתתקבל מלוא התמורה עבור כספה.
אחד התפקידים המרכזיים של אביר, הוא לתמוך ולסייע לבעלי התפקידים ברשות (מבקר, כלכלן, אגף תקציבים, רכש, מחלקה משפטית ועוד), בפיקוח, ביקורת ובקרה, כך שבסופו של יום, כספי הרשות נשמרים ומתועלים כראוי.
מניסיוננו לאורך השנים, ספקים שונים פיתחו דרכים רבות ומגוונות בהן משתמשים קבלנים שונים להוציא כספים רבים מהרשות, בין אם בעבודות קבועות יומיומיות ובין אם במכרזים. ניתן לראות זאת בא לידי ביטוי במספר מקרים כמו: הספקים נותנים הנחות גדולות על פריטים מסוימים שידוע מראש שהם לא ידרשו לספק, ובמקביל הם מתמחרים במחיר גבוה פריטים אחרים שכן ,ידרשו לספק, שימוש באמצעים וציוד שהופכים את הרשות המזמינה ל"לקוח שבוי", התקנה של פריטים נחותים טכנולוגית מהציוד שתומחר במכרז, חיוב כפול על עבודות רוטיניות (חיוב חשבונית על העבודה+ חיוב נוסף בחשבונית מרכזת בסוף החודש), חיוב מופקע על מספר מוצרים רב בחשבונית מרכזת (וכך "נעלם" החיוב מהעין) ועוד.
ביקורת התקשרויות, ומניעת שחיתות ברשויות המקומיות, היא עבודה שמחייבת גישה מקצועית, שיטתית ויסודית וצריכה להיעשות על ידי גורם מקצועי, כדוגמת חברת אביר, שמכירה מקרוב את השיטות ודרכי החשיבה של מבצעי העבירות.
יישום ביקורות סדירות וביקורות חקירתיות בלתי תלויות של תהליכי התקשרות והשוואתם אל מול עבודות שבוצעו הלכה למעשה הם שמובילים את הצוות המקצועי באביר לזהות אי סדרים או התנהלות בלתי תקינה ברשויות.
הייחודיות באביר, היא, מעל לכל, ההבנה של דרכי החשיבה הפלילית, שמובילה ומנחה את מבצעי העבירות.
אביר מסייעת בקביעת קווים מנחים ברורים וקודי התנהגות עבור פקידים ועובדים המעורבים בהתקשרויות, וקובעת סטנדרטים אתיים, מדדי אחריות, סתימת פרצות, הגדרת נהלי עבודה ברורים, מדיניות הגנה על חושפי שחיתויות והכשרת צוותים ייעודיים.
לייעוץ ופרטים נוספים: אביר- מודיעין וביטחון 2217*.
חדשות נוספות
בימים הקרובים יפורסם תקציב העירייה לשנת 2025 אשר יעמוד על למעלה מ-2.7 מיליארד שקל ויראה גידול של כ-200 מיליון שקל שיופנו לחינוך, תרבות, ספורט, נוער, ביטחון, קליטה, רווחה, ניקיון העיר ואיכות הסביבה, כל זאת מבלי להעלות ארנונה או מיסים חדשים
ראה מידע נוסף..
הקניון, בהיקף 30 אלף מ"ר, מוקם בכניסה לעיר על שטח התחנה המרכזית ויכלול אטרקציה ייחודית שטרם נראתה בישראל. הטרמינל החדש המוקם כחלק מהקניון, יפתח כבר ב-2025 וישרת כ-2 מיליון מבקרים בשנה. צחי אבו, מנכ"ל ארי נדל"ן השותפה בפרויקט: "הפריים לוקיישן החדש של אילת"
ראה מידע נוסף..
עיריית חיפה תפרסם בקרוב מדיניות חדשה, במסגרתה תחולק העיר לאזורים בהם יחוייבו יזמים לבנות, בין היתר, דירות קטנות בגודל של עד 55 מ"ר כולל "דיור מכליל" (דיור מוגן ומעונות סטודנטים)
ראה מידע נוסף..
ועדת העבודה והרווחה קיימה אתמול (יום ג׳) דיון בנושא עובדים המועסקים במתכונת עבודה שעתית, במסגרת ציון יום המאבק בעוני בכנסת, המתקיים ביוזמת ח"כ חווה אתי עטיה, בשיתוף הפורום למאבק בעוני ורשת הפעילים לחיים בכבוד. אלכס טנצר, יו"ר המטה למען עובדי קבלן: ״ ב-7 באוקטובר סגרו מקומות עבודה, בהם גם מוסדות ציבור ש-20,000 מעובדיהם לא קיבלו שכר עבור הימים האלה - עד היום״
ראה מידע נוסף..
בדיון מיוחד של הוועדה לקידום מעמד האישה ולשוויון מגדרי בראשות ח״כ פנינה תמנו שטה שהתקיימה אתמול (יום ב׳) עלתה סוגיית שילובן של נשים יוצאות אתיופיה ונחשפו נתונים המעידים על אפליה, פערי שכר ופגיעה בתלמידים יוצאי העדה. ח״כ תמנו שטה טענה כנגד משרד החינוך - אתם מקבלים 60 מיליון בשנה ומה התוצאות? לא מגיע לכם שקל! לא זזים לשום מקום. לא מבינה איך לא שיניתם מגמות? אני אומרת לכם זה חיים של ילדים״
ראה מידע נוסף..
עלויות תעריפי המים לכלל המגזרים: תאגידי מים וביוב, ספקים מקומיים, חברת מקורות, טיפול בשפכים, קליטת מי ים מותפלים ועדכון סל מדדים לרבות האינפלציה, צפויים להתבטא בעליה של תעריפי המים לצרכן הביתי, המסחר והתעשיה וכן למגזר החקלאי בשיעור של כ-3.4%. המשמעות למשק בית ממוצע: כ-5 ש"ח לחשבון המים החודשי. על אף עליה מתונה זו, עדיין תעריף המים לבית בישראל הוא מהנמוכים בעולם
ראה מידע נוסף..
|
|
|
|
|
| |
|
|