
במהלך תחרות ההאקתון "נלחמים למען לוחמים", שנערכה בשיתוף רשת אמית וארגון נכי צה"ל, קטפה נבחרת סטודנטים ממכללת אמית פתח תקווה את המקום הראשון – בזכות פיתוח וסט התראה חכם לכלב שירות.
אין להפריע: נורות LED מאותות שהאדם זקוק לשקטהווסט שיצרו הסטודנטים נועד לשמש אנשים המתמודדים עם פוסט-טראומה ונעזרים בכלבי שירות. בעת התקף חרדה, ניתן להפעיל בלחיצת כפתור רצועת נורות LED בולטת על גבי הווסט – שתאותת לסובבים כי הכלב "בעבודה" וכי האדם הזקוק לו מבקש פרטיות ושקט. הגרסאות הבאות צפויות לכלול גם חיישנים שיזהו מצוקה באופן אוטומטי ומסכים לתצוגת טקסט בשפות שונות.
מאחורי הפיתוח של הווסט החדש לכלבי שירות עומדת הבנה עמוקה של מה שקורה בלב וברגע – כשאדם חווה התקף חרדה או פלאשבק פוסט־טראומטי.
בלי מילים, בלי מאבק"אנשים עם פוסט טראומה נאבקים לא רק עם מה שקורה בתוכם, אלא גם עם תגובות מהסביבה שפשוט לא מבינה את המתרחש. רצינו ליצור משהו שיעזור להם לשמור על הגבול הזה – בלי מילים, בלי מאבק. רק סימן ברור שאומר: תנו מרחב, יש כאן תהליך ריפוי שמתרחש", שיתף הסטודנט נהוראי פרץ.
המיזם נולד לאחר שהסטודנטים נחשפו לסיפורה של לוחמת מג"ב לשעבר המתמודדת עם פוסט-טראומה ונעזרת בכלב שירות. מתן ותאיר. מתן תלמיד, מנחה הקבוצה מספר: "הם הקימו צוותים, כתבו, תכננו, בנו, התלבטו, שרטטו, התרגשו, תכנתו. הם למדו מה זה לעבוד על פרויקט אמיתי שיש בו חיים של אנשים, מצוקה אמיתית, סיפור אישי".
ההאקתון בבית הלוחם בירושלים היה עבורם אירוע שיא מרגש. במתחם נכחו, ואף שפטו את הפרויקטים, פצועי צה"ל, אנשי תעשייה, מנהלים בכירים מהרשת ומחוצה לה, חבר הכנסת חילי טרופר וד"ר אמנון אלדר- מנכ"ל רשת אמית. הסטודנטים עמדו מולם בהתרגשות ענקית אבל גם בגאווה והציגו לא רק תוצרים – אלא חלום שבו הם רוצים לעזור ולתרום, להציג בצורה מקצועית ועם המון נשמה.
ראש העיר רמי גרינברג: "העיר פתח תקווה מקדמת ערכים של נתינה והתחשבות באחר, לצד קידמה וטכנולוגיה. במיזם הראוי והמרגש הזה חברו כל הערכים גם יחד, ונבחרת הסטודנטים ממכללת אמית פתח תקווה יזמו תוצר רלוונטי וחדשני. המקום הראשון בהקאתון `נלחמים למען לוחמים` בהחלט מגיע להם! יישר כוח!".