
צילום: שאטרסטוק
האירוח יתמשך במשך 10 ימים, כולל ימי חול המועד ושביעי של פסח. כל ההוצאות, כולל הסעות הלוך ושוב, יכוסו על ידי משרד הרווחה והביטחון החברתי, וההשתתפות בו אינה כרוכה בעלות כלשהי מצד האזרחים הוותיקים.
בנוסף, השנה, עם חזרת התושבים לאזור הצפון, יוכל פרויקט האירוח לכלול גם את אזור זה, כך שמבוגרים מהצפון ייהנו משירותי האירוח המקומיים.
איך נרשמים להשתתפות?
אזרחים ותיקים המעוניינים להתארח בבתי האבות במהלך חג הפסח יכולים להירשם עד לתאריך ה-6 באפריל 2025 (ח` ניסן). ההרשמה מתבצעת דרך המחלקות לשירותים חברתיים ברשויות המקומיות או דרך מוקד 118 של משרד הרווחה, אשר יטפל בכל פנייה ויבדוק את פרטיה.
שר הרווחה והביטחון החברתי, יעקב מרגי: "פרויקט אירוח אזרחים ותיקים בבתי אבות בחג הפסח הפך למסורת במשרד הרווחה. גם בחג הזה אנו דואגים שכל אזרח ותיק בישראל יוכל לחגוג את החג סביב שולחן חגיגי ולא יוותר לבדו. כפי שכתוב בהגדה של פסח: "כָּל דִכְפִין יֵיתֵי וְיֵיכֹל, כָּל דִצְרִיךְ יֵיתֵי וְיִפְסַח". משרד הרווחה משקיע משאבים רבים כל השנה, ובמיוחד בתקופת החגים, בכדי לשפר את איכות חייהם של האזרחים הוותיקים"
הפרויקט הינו בתיאום ושיתוף הרשויות המקומיות. אזרחים ותיקים שמעוניינים להתארח באחד מבתי האבות במהלך החג, יכולים לפנות ישירות למחלקה לשירותים חברתיים במקום מגוריהם או באמצעות מוקד 118 שיעביר את הפנייה למחלקה הרלוונטית להמשך טיפול וגם יוודא שהפנייה טופלה.
מאות אזרחים ותיקים השתתפו בפרויקט בשנים האחרונותמאות אזרחים ותיקים התארחו בשנים האחרונות בבתי אבות בחג הפסח במסגרת היוזמה, דבר המאפשר להם לחגוג את החג בצוותא ועל הדרך להרחיב את המעגל החברתי שלהם. לאורך השנים, התגובות מאלו שהתארחו בבתי האבות ברחבי הארץ היו חיוביות וכולם ציינו שבזכות היוזמה זכו לציין את החג בחברת דיירי בתי האבות, עובדים ואזרחים ותיקים אחרים. תקופת המלחמה בה חייהם של אזרחים ותיקים רבים השתנו ללא היכר ורבים חזרו לבתיהם רק לאחרונה, הצורך לאפשר להם לחגוג את חג הפסח יחד עם אנשים נוספים אף גבר.
ינון אהרוני, מנכ"ל משרד הרווחה והביטחון החברתי, הוסיף: "התחלנו את פרויקט האירוח לפני מספר שנים, ואנו רואים בו חלק חשוב במאבק נגד תופעת הבדידות בקרב האזרחים הוותיקים. עיבוי קשרים חברתיים ותחושת שייכות הם קריטיים לבריאות הפיזית והנפשית של האזרחים הוותיקים. עלינו לדאוג לכך שאין אזרח ותיק שיישאר לבד, במיוחד בחג הפסח."
יריב מן, ראש מנהל אזרחים ותיקים במשרד הרווחה, הדגיש: "האירוח בבתי האבות הפך למסורת בשנים האחרונות, בזכות השירותים המקצועיים והמענה המעמיק המוצע לאזרחים הוותיקים. מטרת הפרויקט היא לא רק להעניק שירותי רווחה ובריאות, אלא גם להפיג את הבדידות ולהגביר את תחושת השייכות של האזרחים הוותיקים."