הצעת החוק למניעת פגיעת גוף שידורים בביטחון המדינה כוללת חסימת תכנים בשידורי לוויין ואינטרנט
08/01/2025
הוועדה לביטחון לאומי המשיכה היום (ד`) לדון בהכנת הצעת חוק מניעת פגיעת גוף שידורים זר בביטחון המדינה של ח"כ אריאל קלנר לקריאה ראשונה. הצעת החוק מבקשת בין היתר, לקבוע בחקיקה קבועה את הסמכויות שנכללו בהוראת השעה ולקבוע כי תכנים מסיתים של גוף שידורים זר יחסמו בשידורי לוויין ואינטרנט. ח"כ שלי טל מירון, ציינה כי המעבר מהוראת שעה להוראת קבע יכול להוות תקדים שיסכן כלי תקשורת אחרים. פיני שומר, מנכ"ל מועצת העיתונות, הזהיר כי מפני פגיעה בחופש הביטוי והעיתונות ופגיעה בדמוקרטיה
צילום: דני שם טוב דוברות הכנסת
יוזם ההצעה, ח"כ אריאל קלנר הסביר, כי אין שום דבר בהצעת החוק שיפגע בחופש הביטוי של מישהו מאזרחי ישראל: "מה הקשר בין חופש ביטוי לערוץ תקשורת ממדינה זרה שיושב כאן מעליל ומסית נגד מדינת ישראל . על החוק להיות קבוע תוך סגירת הערוצים הנוספים בהם מקבלים את התכנים המסיתים". ח"כ שלמה קרעי, שר התקשורת: ״לא מדובר על פיקוח וניטור רשתות אינטרנט אלא על חסימת השידור החי של הערוץ שמסית. החוק הוא לא לניתור האינטרנט אלא מניעה של פגיעה בביטחון המדינה וצמצום הפערים הקיימים".
יו"ר הוועדה, ח"כ פוגל המשיך ואמר כי האויב יודע לנצל אמצעים שונים כדי להעביר מידע למשימה והוא משתמש באמצעי תקשורת לעשות זאת. "מכנים זאת `אל ג`זירה` אבל זה אחד הדרכים. אפילו בית המשפט ציין, שהוא רואה קשר בין ארגוני הטרור לגופי תקשורת שונים והפעלתם כאמצעי. ההצעה מעמידה את הצורך להתמודד עם אמצעים נוספים בנוסף לנטרול שידורי הטלוויזיה מול חופש העיתונות ובאיזון הזה אנו דנים".
ח"כ גלעד קריב, טען כי ההצעה עברה כהוראת שעה ולא עבר מספיק זמן לבחון אותה. "זה מה שיש לוועדה לדון כאשר יש נרצחים בתאונות דרכים והפשיעה משתוללת? הזמן של הפיקוח הפרלמנטרי יקר. הוועדה נותנת עדיפות להצעת חוק פרטית שתכלה את זמנה".
ח"כ שלי טל מירון, ציינה כי אף אחד מאיתנו לא חושב שאל ג`זירה שהם חובבי ציון והם האויבים שלנו. "הדאגה שלי בהצעה היא הגנה על חופש הביטוי והתקשורת במדינת ישראל. המעבר מהוראת שעה להוראת קבע יכול להוות תקדים שיסכן כלי תקשורת אחרים".
פרופ` קרין נהון, נשיאת איגוד האינטרנט הישראלי, הסבירה, כי ניתן לעקוף חסימה של אתר שלם וכי חלק מהתכנים הם לגיטימיים. "יש בעייתיות בדרישה מספקיות ומרשתות להוריד ולחסום אתר שלם, לכן לא ברור אם החקיקה תהיה אפקטיבית". היא הוסיפה, כי למדינות אין ממש כוח מול הפלטפורמות ויש להיזהר בהפעלה של בקשות שכאלה כי בסוף ניפגע בבקשות במקרים שהם הכרחיים יותר".
פיני שומר, מנכ"ל מועצת העיתונות, הזהיר כי מדובר בחקיקה נוספת שמובילה להגבלה ובפגיעה בחופש הביטוי והעיתונות ופגיעה בדמוקרטיה. "יש שיקולים בינלאומיים וכלכליים שעלינו לקחת בחשבון וזה מקרב אותנו למדרון חלקלק של סגירת תקשורת גם בארץ".
מימון שמילה, מנהל הנדסה, במשרד התקשורת, הסביר לוועדה על היכולות בחסימת תכנים זרים בהם: פניה לספק להסיר תוכן ושידור חי שפוגע ביטחונית ויכולות טכנולוגיות לחסום ערוצי לוויין כאשר האפשרות המומלצת היא לחסום בתוך מדינת ישראל וביו"ש תוך הצבת משדר המשבש את הקליטה של הערוץ. הוועדה תמשיך בדיוניה בהכנת החוק.
בווידאו: חגי, מילואימניק שואל: איך החוק תורם לביטחון של תושבי המדינה? (צילום: ליאת קרן)
ועדת הכשירות של עיריית טירת כרמל אישרה את מינויה של אל"ם נוגה נחום-דהאן, שיאושר בשבוע הבא במועצת העיר. ראש העיר, דודו כהן: "נוגה תביא עמה ניסיון רב בניהול, מקצועיות, מנהיגות, כישורים ויושרה, שיסייעו לה לבצע את תפקידה בהצלחה רבה וליישם את החזון העירוני"
בדיון הוועדה לביקורת המדינה בראשות ח"כ מיקי לוי, עלה כי למרות התקדמות מסוימת בתיקון ליקויים, עדיין קיימים חסמים משמעותיים במיצוי זכויות חברתיות בישראל. הדיון התקיים בעקבות דו"ח מבקר המדינה וממצאי ארגון פתחון לב, המצביעים על כך שמאות אלפי אזרחים אינם מממשים את זכויותיהם החברתיות
בפעם הראשונה בישראל, מועצה דתית מציגה רוב נשי בקריית ביאליק. ארבע מתוך שבעת חברי המועצה הן נשים, ביניהן נציגות מהקהילה הקונסרבטיבית. ראש העיר אלי דוקורסקי: "הרכב המועצה הדתית משקף את הערכים החשובים לנו”
בוועדת הבריאות נחשף כי שיעור ניכר של השמנת-יתר וסוכרת בישראל, באוכלוסייה ממעמד סוציו-אקונומי נמוך. בנשים - 41% לעומת 15% במעמד גבוה יותר. בגברים - 29.3% לעומת 15.6%. ההוצאות הכלכליות הנובעות מהשמנה בלבד, מוערכות כיום על ידי משרד הבריאות בכ-20 מיליארד שקל בשנה