אחרי שהודיעה עיריית תל אביב, כי היא אינה רואה מקום להמשיך בפעילות הכוללת תפילות במרחב הציבורי ועוררה סערה גם בציבור החילוני, בעיקר לקראת בחגי תשרי, הגיב (רביעי) ראש העירייה רון חולדאי כי "איננו מאפשרים תפילה בהפרדה מגדרית עם מחסומים פיזיים, במרחב הציבורי, תפילות בהפרדה מתקיימות באין מפריע בבתי הכנסת".
ארכיון, צילום: מור שקיפי-לאטי
בעקבות הסערה שעוררה העירייה השבוע, אחרי שהודיעה כי תאסור אירועי תפילה בהפרדה במרחב הציבורי בחגי ישראל, כולל ביום כיפור, רון חולדאי התייחס אתמול לביקורת על ההחלטה. בדבריו ציין, כי ההתעקשות לקיים את התפילה בהפרדה במקומות מרכזיים אינה נובעת בהכרח מהציבור, כי אם מבעלי אינטרסים, ובמטרה לשנות את צביון העיר: "אני מייצר חיבורים בין בני אדם, ולא מחיצות".
חולדאי כתב ברשת החברתית X: "אני מתפלל שהחגים יעברו ללא מאבקים ובהרמוניה. כעיר השומרת על זכויות הפרט, רשאי כל אחד בעירנו להתפלל מתי ואיפה שידבנו ליבו. את המרחב הציבורי שלנו אנחנו רוצים לראות כמרחב של הסכמה והתחשבות. אנחנו מקפידים על מרחב ציבורי פתוח, נגיש ומזמין לכל, ולכן, איננו מאפשרים תפילה בהפרדה מגדרית עם מחסומים פיזיים, במרחב הציבורי."
חולדאי המשיך: "זה מה שעמותת "ראש יהודי" ביקשה ולזה סירבנו! לא נקים מחיצות והפרדות בין גברים לנשים, בין אב לבתו, במרחב הציבורי. אני מייצר חיבורים בין בני אדם, ולא מחיצות. תפילות בהפרדה מתקיימות באין מפריע בבתי הכנסת הרבים בעירנו."
לדבריו, "ההתעקשות של בעלי אינטרסים כאלה ואחרים לקיים תפילה בהפרדה וחציצה בין גברים לנשים דווקא בכיכר דיזנגוף או במקומות מרכזיים אחרים בעיר, מטרתה לאתגר ולשנות את צביונה של עירנו, עיר שבה חיים כולם יחד, עיר שמכילה את כולם ללא הפרדות וללא מחיצות".
"בתל אביב-יפו יש למעלה מ- 500 בתי כנסת שפתוחים לתפילה לכולן ולכולם. בתקופת החגים אנחנו פורסים אוהלי תפילה רבים על מנת לענות על הצורך של הקהל הרחב הפוקד את בתי הכנסת. בכל שנותיי כראש עיר לא שמעתי מציבור דתי בעירנו טענות על הצרת צעדיהם. להיפך – כאן יש להם את החופש לנהוג על פי אמונתם. נמשיך להיות בשיח מתמיד עם הקהילות הדתיות המגוונות בעירנו תוך שמירה על חופש הפרט ועל ערכינו. נאפשר חופש דת, וגם – חופש מדת.
כהרגלי, גם השנה אשתתף בתפילות כל נדרי בבית הכנסת בשכונה שלנו. אני יהודי, ערכיי יהודיים והמדינה שלנו היא מדינה דמוקרטית.
ועל כך אני גאה."