
צילום: דני שם טוב, דוברות הכנסת
חברי אופוזיציה מתנגדים: "פוגע בחופש העיתונות"מנכ"ל תאגיד השידור, גולן יוכפז, פתח את הדיון בהתנגדות להצעת החוק ואמר כי הוועדה יכולה לזמן את התאגיד בכל רגע ולבקש נתונים ומסמכים. יוכפז הוסיף כי הדוחות של התאגיד מסודרים באתר האינטרנט ונשלחים בכל שנה לשר התקשורת. לדבריו של יוכפז, מעולם לא התקבלו פניות להבהרות ושאלות בנוגע לדוחות, "בענינו יש לחוק הזה סיבה אחת והיא עוד ניסיון לאלף את התקשורת, את התאגיד במקרה הזה" אמר.
ההצבעה הייתה טעונה, עם התנגדויות נחרצות מצד חברי הכנסת מהאופוזיציה. ח"כ שלי טל מירון, שהתנגדה נחרצות להצעת החוק, טענה כי מדובר בניסיון לפגוע בעצמאות התאגיד ולפגוע בחופש העיתונות. "ההצעה נועדה להפחיד את התאגיד ולעצור את פעילותו", אמרה. היא הוסיפה כי השרים כבר יכולים לבקש נתונים מהתאגיד, אך לא עשו זאת עד כה, ולכן אין צורך בחוק חדש.

צילום: דני שם טוב, דוברות הכנסת
יו"ר הוועדה ביטן: "הצעת החוק נועדה לשים את הדיווח בכתב"יו"ר הוועדה, ח"כ דוד ביטן, הגיב לדברים ואמר כי יש להתייחס להצעת החוק לגופה, מבלי לקשר אותה לחוקים אחרים. ביטן ציין כי ועדת הכלכלה היא האחראית על התאגיד, ושנכון שיהיה חובת דיווח בכתב: "קיים הבדל אם זה כתוב בחוק". ח"כ אריאל קלנר הוסיף כי הצעת החוק נועדה להבטיח שהדיווח לא יהיה תלוי בשינויים פוליטיים, "מחר יהיה שר אחר ממפלגה אחרת, אני לא רוצה שזה יהיה תלוי יו"ר", אמר.

צילום: דני שם טוב, דוברות הכנסת
השופט חנן מלצר: "יש להבטיח את חופש העיתונות"נשיא מועצת העיתונות, השופט בדימוס חנן מלצר, ציין את חשיבות התקשורת, במיוחד בהקשר של האירועים שהתרחשו ב-7 באוקטובר. מלצר הביע תמיכתו בהצעה, אך הציע להוסיף תיקון שיבטיח שמירה על חופש העיתונות ועצמאות התאגיד. "הכל הרעיון של תאגיד עצמאי היה שיהיה עצמאי בתכנים", אמר.
ההצבעה שהתקיימה לאחר הפסקה סיעתית הסתיימה בתיקו בין הקואליציה לאופוזיציה, עם 6 מתנגדים ו-6 תומכים. לאחר דיון מחדש, אושרה ההצעה ברוב של 9 תומכים מהקואליציה לעומת 6 מתנגדים מהאופוזיציה. בעד ההצעה הצביעו היו"ר ביטן, ח"כ שלום דנינו, ח"כ אריאל קלנר, ח"כ ששון גואטה, ח"כ סימון מושיאשוילי, ח"כ אוהד טל, ח"כ אליהו ברוכי, ח"כ מישל בוסקילה, וח"כ אליהו ברוכי. נגד ההצעה הצביעו ח"כ שלי טל מירון, ח"כ רון כץ, ח"כ יבגני סובה וח"כ אחמד טיבי.