מחקרים מהעולם ומישראל מדגישים כי הקושי לחשוף מצוקה רגשית ולקרוא לעזרה, מגביר את הסיכון האובדני, במצבי מצוקה. על כן, וכדי למנוע פגיעה, יש חשיבות רבה לשתף אדם קרוב ולפנות לקבלת עזרה.
במסגרת הקמפיין של המשרד מוצגים סימנים לדיכאון אצל גברים ומחשבות אובדניות. הקמפיין מדגיש את החשיבות של שאלה ישירה, ביחס לאובדנות ומדגיש את חשיבות מעורבות המשפחה והחברים. על מנת לזהות את סימני האזהרה ולהתערב בזמן יש צורך בהבנת סימני האובדנות על ידי הסביבה הקרובה. הקמפיין מציע כלים מעשיים ובכלל זה כיצד לנהל שיחה כנה ואמפתית עם מי שנמצא במצוקה, כיצד לדבר בצורה ישירה וגלויה על אובדנות וכיצד לעודד לפנות לטיפול מתאים.
על פי הנתונים, כמיליון אנשים מתאבדים בכל שנה בעולם, מתוכם כ 78% ממקרי האובדנות בישראל ובעולם המערבי הם של גברים. שיעור האובדנות בקרב גברים גבוה פי ארבע מאשר נשים, פער זה יציב לאורך העשור האחרון. בישראל, בקרב גברים צעירים (גילאי 18-25) מוות באובדנות הוא סיבת המוות השנייה בשכיחותה, כך שקרוב ל-20% ממקרי המוות בגילאים אלו הם תוצאה של אובדנות . בקבוצת הגיל 44-25 15% ממקרי המוות הם כתוצאה מאובדנות.
בעוד שיעור האובדנות בישראל עומד על 6.4 למאה אלף באוכלוסייה כולה, שיעור האובדנות בקרב גברים מבוגרים (גילאי 65+) מתקרב ל 20 למאה אלף, פי שלושה וחצי מהאוכלוסייה הכללית.
שר הבריאות, אוריאל בוסו: "משרד הבריאות שם בראש סדר היום את תחום בריאות הנפש וחיזוק החוסן הנפשי ומשקיע מאמצים ומשאבים לטיפול בנושא. בישראל מוכרים כ- 500 מקרים של אובדנות בכל שנה וכן כ-6,000 מקרים של ניסיונות התאבדות. אלו מספרים בלתי נתפסים. אפשר וניתן לצמצם את כמות המקרים וישנה חשיבות עצומה בהגברת המודעות לתופעה הקשה ולדרכים שיאפשרו את צמצומה. אנו רואים בפעולות יזומות למניעת אובדנות - הצלת חיים, ומאמינים שבצעדים משותפים ניתן לעשות שינוי."
מנהלת היחידה למניעת אובדנות במשרד הבריאות, יעל פומרנץ: ״כל אחד מאיתנו יכול למנוע מקרה אובדנות, לאתר, לעודד ולסייע לאנשים בסיכון אובדני שנמצאים בסביבתו. הקמפיין, מבטא את הכוח שלנו כחברה להיות ערבים זה לזה, לסייע לאנשים במצוקה ומזמין את כולם להצטרף למאמץ הלאומי למניעת מקרי אובדנות.
התוכנית הלאומית למניעת אובדנות, פועלת בנחישות לצמצם את מקרי האובדנות בישראל, יחד עם שותפיה, מעולמות הבריאות והרפואה, המועצה הלאומית למניעת אובדנות, קופות חולים, כ 200 רשויות מקומיות, כשבעה משרדי ממשלה (חינוך, רווחה, פנים, קליטת עלייה, ביטחון , שוויון חברתי, ביטחון לאומי) אקדמיה, עמותות (בשביל החיים, ער״ן וסהר) ומסגרות חברתיות. אני מודה למנכ״ל המשרד ולצוותו על קידום קמפיין חשובה זה. כולנו מגויסים לפעול יחד בנחישות כדי לצמצם את מקרי האובדנות בישראל״.