|
|
|
|
|
שבוע צמצום בזבוז המזון יחל ממחר ויציע שורה של אירועים קולינריים בתל אביב-יפו
|
|
אובדן המזון בישראל בשנת 2022 נאמד בכ-2.6 מיליון טונות, המהווים כ-37% מהיקף ייצור המזון המקומי בישראל. קרוב ל 40% מאובדן ובזבוז המזון בישראל מתרחש דווקא במשקי הבית אצל הצרכן הפרטי, כך לפי דו"ח אובדן המזון האחרון של ארגון לקט ישראל
בתאריך 12 למרץ יתקיים יום צמצום בזבוז המזון הבין- לאומי. התאריך מסמל את יעד מספר 12.3 מתוך יעדי הSDG- שקבע האו"ם, אשר שם למטרה לצמצם ב-50% את היקפי אובדן ובזבוז המזון בעולם עד לשנת 2030. לאור זאת וכחלק מהמדיניות של עיריית תל אביב-יפו לצמצום צריכה ועידוד קיימות, תקיים העירייה את שבוע צמצום בזבוז המזון בעיר בתאריכים 12-18.3.24. סדנת קיימות בתחום המזון למסעדנים. צילום: באדיבות עיריית תל אביב- יפו לפי דו"ח אובדן המזון האחרון של ארגון לקט ישראל, אובדן המזון בישראל בשנת 2022 נאמד בכ-2.6 מיליון טונות, המהווים כ-37% מהיקף ייצור המזון המקומי בישראל. קרוב ל 40% מאובדן ובזבוז המזון בישראל מתרחש דווקא במשקי הבית אצל הצרכן הפרטי, כאשר משק בית ממוצע בישראל זורק לפח כ-14% מההוצאה על מזון. משפחה ממוצעת בישראל זרקה לפח בשנת 2022 מזון בשווי של כ-4,000 ₪ בשנה (שווה ערך לצריכת מזון ממוצעת של חודש וחצי).בשבוע צמצום בזבוז המזון השנה יושק מיזם משותף של עיריית תל אביב-יפו עם ארגון לתת ורשת שופרסל. המיזם פועל להצלת מזון לפני השלכתו וחלוקתו לעמותות שמסייעות לאוכלוסיות מוחלשות, ופועל במתכונת הרצה כבר כשלושה חודשים בהצלחה עם הצלת מזון בשיעור של כ-70% מהיעד השנתי. המיזם שפועל בתל אביב הוא חלק מהפעילות הארצית של ארגון לתת להצלת מזון ראוי למאכל ולהעבירו לאלו הזקוקים לכך. בשנת 23 הצליח הארגון להציל מזון בשווי 219 מיליון שקל. מפגש לבשל את זה הלאה. צילום: באדיבות דוברות עיריית תל אביב-יפו במסגרת המיזם, אוסף ארגון לתת מזון קצר תוקף מכ-10 סניפי שופרסל בעיר תל אביב-יפו. עובדי שופרסל מורידים מהמדפים ומכינים לאיסוף מזון הראוי למאכל אך לא ראוי לשיווק (מזון שתוקפו עומד לפוג בקרוב, טעות בתווית על גבי האריזה ועוד) ועיריית תל אביבי-יפו מסייעת במשאבים ולוקחת חלק בעלויות שינוע המזון ותפעול הפרויקט. המזון המוצל מחולק לעמותות הממוקמות בעיר, אשר הוגדרו בשיתוף מנהל השירותים החברתיים של העירייה ותומכות בתושבי ותושבות העיר.במהלך שבוע צמצום בזבוז מזון בתאריכים 12-18.3.24 תקיים העירייה מגוון אירועים, סדנאות ופעילויות: "לאכול את העיר" קורס חדש וייחודי המשלב סיורי ליקוט והרצאות מרתקות על עולם התזונה, הקיימות ואיך הכול קשור זה בזה. הקורס כולל 4 מפגשי ליקוט ו-4 הרצאות ביניהן הרצאתה של ד"ר חגית אולנובסקי, יועצת לניהול סיכוני בריאות וסביבה ומרצה באוניברסיטה העברית: "אכלנו אותה" על מזון ומשבר האקלים והרצאתו של עמית מסטצ`קין, יועץ ומרצה לצמצום בזבוז מזון, " הכסף לחופשה הבאה שלך נמצא בפח"."לאכול, לחסוך, לאהוב" – קורס פרקטי ומועיל שיוצא כבר במחזור השביעי שלו לאור הצלחתו הרבה - בארבעה מפגשים מקבלים התושבים כלים פרקטיים להתנהלות מטיבה בפעולות השונות שלנו במטבח משלב התכנון, הקניות, האחסון ועד שלב הבישול. התושבים המשתתפים בקורס נהנים מקבוצת ואסטאפ לייעוץ ולווי של מרצה הקורס-עמית מסטצ`קין, יועצת לבטיחות מזון-ד"ר חגית אולנובסקי והדיאטנית-חן פרידמן."לבשל את זה הלאה" - סדרות של מפגשי בישול שכונתיים במטרה לגבש קבוצות תושבים סביב אוכל בריא ומקיים ולחזק את החוסן הקהילתי. האוכל שמוכן במפגשים מתבסס על תוצרת מוצלת וחומרי גלם מעסקים מקומיים, תמיכה בחקלאות ישראלית, רכישה של מוצרי מזון מעסקים מקומיים ושימוש בתוצרת מקומית בסביבת השכונה כמו גינות קהילתיות ועצי פרי במרחב הציבורי.סדנת קיימות בתחום המזון למסעדנים. צילום: באדיבות עיריית תל אביב- יפו סדנה לצמצום בזבוז מזון במסעדות – סדנה ייחודית למסעדנים ומסעדניות מעסקים קולינריים בתל אביב-יפו, בנושא קיימות וצמצום בזבוז מזון בעולם ההסעדה. הסדנה, שנבנתה במיוחד למטרה זו במסגרת אירועי שבוע צמצום בזבוז מזון שמתקיימים בעיר, תתקיים בדנון- בית הספר למצוינות קולינרית. הסדנה כוללת הכרות קצרה עם עולם הקיימות בהקשר לעולם המסעדנות והמזון, דרכים יצירתיות לצמצום בזבוז מזון, בניית מלאי חכם, עקרונות שימוש בדגנים, קטניות וירקות, אפס פסולת, הדגמת הכנת מגוון מנות תוך יישום התיאוריה ועוד.מגוון פעילויות והרצאות למתן ידע וכלים לצמצום בזבוז מזון בבית, ביניהן: סדנאות חווייתיות לגידול ירקות משאריות, סדנאות התססה ושימור מזון, הרצאות, סיורי הצלת מזון בשוק, וארוחות שכונתיות ממזון מוצל באירוח של אנשי קולינריה תל- אביביים.עיריית תל אביב-יפו חברה ברשת הערים הבינלאומית C40 ומקדמת צמצום של פליטות גזי חממה במגוון דרכים ופעולות. מומחים מעריכים כי ניתן להפחית 1/5 מפליטות גזי החממה של ישראל באמצעות צמצום בזבוז מזון. באוקטובר 2015 הצטרפה עיריית תל אביב-יפו לערים המובילות בעולם המקדמות תזונה בריאה ומקיימת, וחתומה מאז על "אמנת מילאנו למזון בעיר (Milan Urban Food Policy Pact - MUFPP)".
ניידת הצלחת מזון בתל אביב-יפו. צילום: אילת אריאלי-ענבר
חדשות נוספות
במהלך כנס "אינוטראנס" הבין לאומי לתחבורה מתקדמת, מנכ"ל משרד התחבורה נפגש עם ראש עיריית ברלין ועם סגנית שר התחבורה הגרמנית, עימה סיכם על הקמת צוותי עבודה משותפים וביקור עבודה בישראל
ראה מידע נוסף..
שר הכלכלה והתעשייה חתם על צו שמחזק את האכיפה בנושא זכויות משרתי המילואים ובני/ות זוגם, ומסמיך את נציבות שוויון הזדמנויות בעבודה לטפל בתחומים נוספים בנושאים אלה
ראה מידע נוסף..
לאור הנתונים המצביעים על ייצוג חסר של נשים בתפקידים בכירים בישראל, איגוד הדירקטורים בישראל ופירמת עורכי הדין המובילה גורניצקי (GNY) בהובלתה של רו"ח ליאן גולדשטיין פתחו מחזור שני של תוכנית המנטורינג הייחודית "דירקטורית לדירקטורית", אשר נועדה להעצים נשים מכהנות בדירקטוריונים ולחזק את מעמדן על שולחן הדירקטוריון
ראה מידע נוסף..
ועדת החינוך של הכנסת אישרה אתמול (30.9) לקריאה שנייה ושלישית את הצעת החוק של ח״כ עמית הלוי בעניין חוק איסור העסקת עובדי הוראה ושלילת תקציב ממוסדות חינוך עקב הזדהות עם מעשה טרור או עם ארגון טרור
ראה מידע נוסף..
חמישה גופים מובילים נבחרו להכשרת מנכ"לים ומנכ"ליות שיובילו את חברות הדיפ-טק הישראליות
ראה מידע נוסף..
משרד החינוך פרסם את נתוני הזכאות לבגרות בבתי הספר התיכוניים ברחבי הארץ. 99.6% זכאות לבגרות לתיכון יובלים באור יהודה, מקום ראשון מבין תיכוני בקעת אונו מתוכם , 86.3% זכאות בקרב תושבי העיר ובסך הכול עלייה של 25% ב-8 שנים
ראה מידע נוסף..
|
|
|
|
|
| |
|
|