אמנון יוסף.
מגפת הקורונה תיזכר בעיני הציבור הישראלי כאחת התקופות המורכבות והמאתגרות בתולדות המדינה. בעקבות המגיפה, נוצרה מציאות חדשה ושונה מכל מה שהכרנו אי פעם, מציאות שבה העורף והחזית אחד הם ובני אדם, ללא הבדל בין דת, גזע ומין - כולם חשופים לסכנה.
במציאות שבה נדרש הציבור להישמע להוראות משרד הבריאות ולהתכנס בביתו, עיקר העול והענקת השירותים הפך לנחלתה של הרשות המקומית; אליה היפנה הציבור את השאלות ובעיקר ביקש לקבל מענה וביטחון תוך הענקת אמון מלא. אחד התחומים המשמעותיים במערכת היחסים בין הציבור לרשות בימי התפשטות המחלה הינו מערך הדוברות והסברה. בימים של בלבול, מבוכה וחוסר אונים, דוברי הרשויות עשו לילות כימים כדי להסביר, להרגיע, להעניק בטחון ברגישות ובנחישות במטרה להוביל את הציבור להישמע להוראות משרד הבריאות.
דוברות והסברה בקהילה המקומית היא מרכיב חשוב ביותר להעברת מסרים ולתיווכם. מדובר בקשר מושרש וחיוני אשר צבר תאוצה בעת מגפת הקורונה. בימי הסגר, במהלכם נאלצו התושבים להישאר בבתיהם, היו אלה הדוברים שדאגו לחדד את הנחיות משרד הבריאות ובמקביל להפיץ את רוח ההתנדבות, לסייע לאוכלוסייה המבוגרת ולנזקקים. על אף הימים הקשים והעבודה המרובה, פעלו הדוברים בארגון לקידום שורה של מחוות והצדעה לעושים במלאכה, בראש ובראשונה לצוותים הרפואיים שעשו מלאכת קודש בעבודתם. כל רשות יצאה בשורה של קמפיינים, אשר פורסמו באתרי הרשות לצד הפצת פליירים והודעות ברשתות החברתיות ובשלטי החוצות.
שידורי הלייב הפכו לנחלת כל רשות ורשות. בדומה לאולפן טלוויזיה, שודרו אירועים וטקסים ללא קהל, ביניהם: טקסים מסורתיים המתקיימים מדי שנה ביום השואה והגבורה, ביום הזיכרון לחללי מערכות ישראל וכן בחגיגות יום העצמאות. על כל אלה ועוד, ניצחו בגאון דוברות ודוברי הרשויות בישראל. אין זה סוד, שהדוברים, על אף מעמדם התקשורתי המיוחד, שבא לידי ביטוי בקשר היום יומי עם כלי התקשורת, אנשי הסברה ומעצבי דעת קהל, פועלים מאחורי הקלעים, בשקט ובצנעה. עבודתם המקצועית ראויה להערכה ומעניקה לא מעט שקט וביטחון לתושבי מדינת ישראל. הדוברים משתדלים להסביר באופן פשוט ומובן את המסרים ובמקביל ממשיכים לנסות, להפתיע ולהעלות חיוך. דווקא עכשיו, בעת כתיבת סיכומי הקורונה, כאשר אנחנו פועלים להחזרת השגרה לאזרחים, מגיעות לכל אחת ואחד מהדוברות והדוברים תודה והערכה על עבודתם המקצועית והראויה לשבח. אני גאה לעמוד בראש איגוד שאלה הם אנשיו ונשותיו - מקצוענים, איכותיים ומוכשרים. |
קרן של תקווה
איגוד דוברי הרשויות המקומיות יצא בקריאה לבכירים ברשויות להקמת “קרן ימי חופשה“ לתמיכה בעובדים הזקוקים לסיוע כלכלי. נשיאת איגוד הדוברים, נורית דאבוש ויו“ר האיגוד, אמנון יוסף יצאו בקריאה משותפת להקמת “קרן ימי חופשה“ המיועדת לתמיכה בעובדים אשר הוצאו לחופשה מאונס, על חשבון ימי חופשה שנתית שצברו. מטרת היוזמה המרגשת של האיגוד, הינה לסייע ככל הניתן לעובדים שנאלצו להישאר בבתיהם מיד עם פרוץ המגפה. במכתב למנכ“ל משרד הפנים, מרדכי כהן ולממונה על השכר באוצר, קובי בר נתן כותבים דאבוש ויוסף על החלטת הנהלת האיגוד, לצאת בקריאה לכלל הבכירים ברשויות והמועצות לתרום ימי חופשה להקמת הקרן - כל אחד לפי יכולתו.
עוד כתבו: “אין לנו ספק כי הדבר יתרום רבות למורל העובדים ולהזדהות איתם. בתקווה כי לקריאה זו יצטרפו עוד רבים וטובים“. יש לציין, כי היוזמה זוכה להתלהבות רבה מצד דוברים ובכירים ברשויות אשר הביעו את רצונם לתרום ימי חופשה לקרן. במכתב תשובה שנשלח ליו“ר האיגוד ע“י דיאא אסדי, סגן בכיר לממונה על השכר באוצר, הוא ציין לטובה את היוזמה להקמת הקרן. אסדי, הוסיף כי הנושא נדון בין הצדדים השונים ועם הגעה להסכמות הן יובאו לידיעת האיגוד. |