הועדה המקומית תל אביב אישרה הבוקר למתן תוקף תב"ע ראשונה בשכונת נווה עופר בתל אביב לפינוי בינוי. במסגרת הפרויקט, אשר קודם ביוזמת -בעלי הדירות,בשיתוף החברה לפיתוח והתחדשות עירונית וחברת האחים מרגולין, תיהרסנה 112 דירות ב 7 בניינים קיימים בני 4 קומות, ובמקומן יבנו 317 דירות חדשות בתמהיל מגוון ב 3 בניינים בני 6-18 קומות.
הדירות החדשות של בעלי הדירות תכלולנה גם ממ"ד, מרפסת, חניה ומחסן.
בחודשים הקרובים ייצאו בעלי הדירות למכרז לבחירת היזם עמו יתקשרו לביצוע הפרויקט וימשיכו לקדם את הנדרש להוצאת היתר בניה, כל זאת בשיתוף "החברה לפיתוח והתחדשות עירונית" וחברת האחים מרגולין.
התכנית להקמת הפרויקט , הינה סנונית ראשונה של תוכניות פינוי בינוי בשכונת נווה עופר אשר מהווה חלק מהחזון העירוני של העיר תל אביב לפיתוח שכונות בדרום ומזרח העיר על פי תכנית המתאר החדשה – תא/ 5000 . התב"ע המשתרעת על פני כ 7 דונם, זכתה לרוח גבית מצד הועדה המקומית וקודמה בשיתוף עם צוות תכנון דרום על ידי אדריכל ערן מאירסון וראש צוות דרום במנהל ההנדסה , האדריכלית אירית סייג אוריון.
ייחודו של הפרויקט הוא בכך שבעלי הדירות מקדמים את הפרויקט בעצמם, בסיוע החברה לפתוח והתחדשות עירונית וחברת האחים מרגולין, על פי עקרונות "המודל החברתי" אותה פיתחה "החברה לפיתוח והתחדשות עירונית". על פי מודל זה, בעלי הדירות הם היזמים של הפרויקט במתחם מגוריהם, הם יוזמים קידום תכנית בנין עיר חדשה למתחם ולאחר אישורה הם עורכים מכרז לבחירת היזם שיתקשר איתם בהסכם פינוי בינוי.,
ארבר צפון - סטודיו אנדו , כנען שנהב אדריכלים
מתכנן הפרויקט הוא אדריכל גיל שנהב ממשרד כנען שנהב אדריכלים.
עורך הדין המייצג את בעלי הדירות הוא עו"ד יריב בר דיין , ממשרד עוה"ד יריב בר דיין.
ניר שמול מבעלי החברה לפיתוח והתחדשות עירונית ומנכ"ל שניר מציין : " הרשות המקומית מקדמת מדיניות תכנונית ששמה את דרום העיר בחזית ההתחדשות העירונית ומבטיחה ששכונת נווה עופר כמו גם שכונות נוספות באזור, עתידות לעבור מהפך בשנים הקרובות ולהציע לצד בנייני מגורים חדשים, גם פיתוח סביבתי, תשתיות חינוך, מסחר ותשתיות ציבוריות. כל אלה יוכלו יציעו ויבטיחו איכות חיים גבוהה לתושבים הנוכחיים וימשכו אוכלוסייה חדשה וחזקה, שכיום אין לה פתרונות מגורים בסביבה. קרדיט גדול מגיע לבעלי הדירות על היכולת להתכנס יחד להבנה משותפת כי גורלם תלוי רק בהם ועליהם להיות מי שייזמו בעצמם את תהליך ההתחדשות".
נווה עופר
בסוף שנות ה-60 אוכלסה נווה עופר בעולים מצפון אפריקה ובולגריה והיא נקראה בשם "תל כביר". בשנות ה-70 נבנו שיכונים חדשים במסגרת פרויקט שיקום שכונות, והיא אוכלסה במשפרי דיור משכונות כמו שבזי בדרום תל אביב ועולים מחבר המדינות, בעיקר יוצאי בוכרה וגאורגיה. השיקום לא היה רק פיסי, ובמסגרת השיקום החברתי והתדמיתי בשנים 1977-1983, הוחלף שמה מ"תל כביר" ל"נוה עופר" .השיפור התדמיתי הביא לכך שאחוז הבעלות על דירות בשכונה גבוהה ורוב בעלי הדירות גרים בה.
השכונה מתפרסת בין דרך בין צבי בצפון, נתיבי איילון בדרום ורחוב היינריך היינה ורחוב שלבים ומחלף וולפסון במערב ורחוב תל גיבורים במזרח השכונה. היא כוללת כיום כ 3000 דירות בבינוי מיושן שחלקן עבר סוג של התחדשות בשנות ה 70 של המאה הקודמת. כיום מתגוררים בה כ 8000 תושבים.
למרות הבינוי המיושן לשכונה יתרון בולט במיוחד שכן מדובר בשכונה בעלת שטחי הציבור הרבים ביותר בתל אביב, מה מביא אותה לשכונה עם צפיפות נמוכה מאוד ביחס לשכונות אחרות.
על פי מסמך המדיניות של העירייה ביחס לשכונה צפויות להיות בה כ 9000 דירות בסך הכול והיא צפויה להגיע ל כ 23 אלף תושבים.