אירוע DEMO DAY בהאב באילת
במסגרת סיום מסלול האקסלרטור העסקי הטכנולוגי באילת, בו משתתפים יזמים מאילת והאזור הופק ערב השיא של המסלול – הצגת המיזמים של מסיימי המסלול. מסלול האקסלרטור מאפשר לכל יזם שמתקבל אליו לקבל במשך חצי שנה מאומצת כלים וידע לקידום הסטרטאפ שלהם והבשלתו לרמה בה ניתן להציגו בפני משקיעים.
האירוע שהתקיים במתחם ההאב של עיריית אילת נפתח בדברי ברכה של סגן ראש מתן בארי ובהמשכו הציגו כלל משתתפי התוכנית את המיזם שבבעלותם בפני נציגים בכירים של קהיליית העסקים והמשקיעים - חממת שטראוס The Kitchen, מחלבת יוטבתה, TechStars,Startup Nation Central, Arieli Capital, EIT Labs Israel, מרלן רוזנפלד מנהלת אגף כלכלה ויזמות בעיריית אילת ועוד.
צילום: צלם מקצועי הדר ומקס אירועים
מסלול האקסלרטור באילת, הינו חלק מפרויקט "מעוף טק" - תכנית מסלולי האקסלרטורים הטכנולוגיים של משרד הכלכלה והסוכנות לעסקים קטנים ובינוניים, הפועל בשיתוף הרשויות המקומיות וכאן בשיתוף עיריית אילת.
רגעים מרגשים נרשמו השבוע במתחם האילתי, כאשר היזמים הציגו בפני נציגים מתעשיית ההי-טק את מיזמיהם. בהמשך קיבלו המשתתפים משוב, הכוונה וזכו לנטוורקינג מצוין. המיזמים הטכנולוגיים שהציגו היו מגוונים ומרתקים:
ü חברת מרולה שהוצגה על ידי ירדן הוכגרף - החברה מפתחת שימושים מגוונים בתמציות שמן מרולה לטובת קוסמטיקה ומזון, ואף בשילוב עם קנביס רפואי.
צילום: צלם מקצועי הדר ומקס אירועים
ü חברת Mixit שהוצגה על ידי פנינה אלון - החברה פיתחה אריזה מוגנת פטנט המאפשרת מיזוג בין אוכל מוצק לנוזל תוך פתיחה מהירה. יכול לשמש כמיכל רב פעמי בתעשיית מזון (כמו קורנפלקס עם חלב) או לתעשיית החומרים (כמו בדבקים או בצבע לבניין).
ü חברת Smell & Smile אשר הציגה תרכובת כימית לנטרול ריחות ברמה אישית (כמו בספורט, או חדרי כושר) וברמה תעשייתית (כמו במפעלי מזון של קפה או מטבחי מסעדות).
ü חברת Diabetes Smile שהוצגה על ידי היזמים מוטי אלקבץ ופנחס קדוש - החברה מפתחת רפואה מותאמת אישית לסוכרתיים - איסוף מידע ממכשירי המדידה תוך הנחייה והתראה בזמן אמת לכל מטופל אישית.
בסיום האירוע רן ששון, מנהל אקסלרטור מעוף-טק אילת, נשא דברי סיכום ותודות לשותפים וליזמים. כמו כן, הזמין את הקהל הרחב להגיש מועמדות למחזור אקסלרטור 2020 אשר עתיד להיפתח בחודשים הקרובים.
אפי מחלב מנהל מעוף מרחב דרום: "אין לי ספק שהבשורה הגדולה של תחום היזמות והסטרטאפ תבוא מהנגב והדרום. אנו משקיעים בשנים האחרונות משאבים רבים בפיתוח יוזמות טכנולוגיות בפריפריה. תוכניות האקסלרטורים מתפרשות על פני ערים וישובים רבים במרחב הדרומי, מאות יזמים השתתפו בתוכניות ובטווח הלא ארוך נראה כיצד המיזמים קורמים עור וגידים ומשנים את פני המפה הטכנולוגית בישראל".